26 Nisan 2011 Salı

DİJİTAL KLİMANIN GİZLİ KODLARI

Sanırım Bu bilgi 18 tuş Bilgisayarı Olmayanlar için biraz ilaç gibi gelecek
KLİMANIZ AŞAĞIDAKİ GİBİYSE

54 yorum:

  1. dediğiniz gibi yapıyorum ama test menusu acılmıyor nedendır acaba ??

    YanıtlaSil
  2. 97 model 318is imde çalışıyor.teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. sevindim rica ederim.
    iyi günler
    Enver.

    YanıtlaSil
  4. enver usta olmuyor kac sanıye basılı tutcaz

    YanıtlaSil
  5. Ferhat bey merhaba,
    1995-1997 BMW E36 kasa 320i Benim işim. bilmediğim bir konu yoktur diyebilirim.

    aracınızın model ve markasını tam olarak söyler misiniz.

    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enver bey bmw e36 bsi beyni sinyal yakmada firene basma da saatin ordan ses yapıyor bsi beyin sesi dediler nasıl çözebiliriz bunu

      Sil
  6. arkadaşım benim aracım 95 model BMW E36 klima yok ama ben dijital klima seti aldım bunun için aracın üzerinde elektrik tesisatı olmadığı için suan bu nu benim tesisata eklemem gerekiyor bu konuda bana yardımcı olmanız mumkun mu?Aracın klima kazanı üzerindeki siyah ve beyaz olan 12 pinli iki adet fişten beyaz olan da değiştirilmesi gereken fiş soketleri ile siyah soketin ekleneceği yerleri bildirmeniz mümkün mü?Acil!!!

    YanıtlaSil
  7. arkadaşım benim aracım 95 model BMW E36 klima yok ama ben dijital klima seti aldım bunun için aracın üzerinde elektrik tesisatı olmadığı için suan bu nu benim tesisata eklemem gerekiyor bu konuda bana yardımcı olmanız mumkun mu?Aracın klima kazanı üzerindeki siyah ve beyaz olan 12 pinli iki adet fişten beyaz olan da değiştirilmesi gereken fiş soketleri ile siyah soketin ekleneceği yerleri bildirmeniz mümkün mü?Acil!!!

    YanıtlaSil
  8. bmw e36 96 model 3.16i aracımda hava akışını degiştiremiyorum klape motorlarını söktüm ama saglam gibi dışarda deniyemedim tesisata taktıgımda bi tepki vermiyor anlıyan ustada yok ne yapmam lazım enver bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ali bey merhaba hangi ilde ikamet ediyorsunuz.. söylerseniz yardımcı olmaya çalışacağım.

      Sil
    2. hatay / antakya pek usta yoktur bu gün bi elektirikçiye gittim bunlar kendini korumaya almış tak yerine kutup başlarını cıkar ve 1 gün bekle sonra tak düzelecektir dedi ama benim bakmama göre panelin arkasında mavi girişli 3 kablolu soket var ve o kablo yok sanırım bu kablo komut gönderen kablo dogrumudur degilse sorunu çözemedim.

      Sil
  9. ustam bu klima ile benimde sorunum var aracı aldıgımda klimasının sorunlu oldugunu bile bile aldım daha sonra klimayı devreye alim dedim bir kayış ve kasnagı yoktu kayışı taktım gıcır gıcır sesler geldi daha sonra kayışı söktüm klima panelini biraz karıştırdım devreye girmiyordu sonunda ışıklarını yakmayı becerdim fakat kendiliginden devreden çıkıyor şimdi çlışmıor panel sigortalara baktım sorun yok acaba bunun kaput dışndada bir baglantısımı var arç 97 model 316i

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışıkları yakmayı başarmışsınız nasıl oldu da yandı acaba elektriksel bir sıkıntı olduğunu tahmin ediyoruz.. temassızlıkta olabilir sigorta panelinden de olabilir kayışın boşluğunu iyi almadıysanız ses yapması muhtemeldir. bana sorarsanız BMW den anlayan bir elektrikçi sorunu hemen çözecektir. parçaları tam ise...

      Sil
  10. ustam bu klima ile benimde sorunum var aracı aldıgımda klimasının sorunlu oldugunu bile bile aldım daha sonra klimayı devreye alim dedim bir kayış ve kasnagı yoktu kayışı taktım gıcır gıcır sesler geldi daha sonra kayışı söktüm klima panelini biraz karıştırdım devreye girmiyordu sonunda ışıklarını yakmayı becerdim fakat kendiliginden devreden çıkıyor şimdi çlışmıor panel sigortalara baktım sorun yok acaba bunun kaput dışndada bir baglantısımı var arç 97 model 316i

    YanıtlaSil
  11. ustam bu klima ile benimde sorunum var aracı aldıgımda klimasının sorunlu oldugunu bile bile aldım daha sonra klimayı devreye alim dedim bir kayış ve kasnagı yoktu kayışı taktım gıcır gıcır sesler geldi daha sonra kayışı söktüm klima panelini biraz karıştırdım devreye girmiyordu sonunda ışıklarını yakmayı becerdim fakat kendiliginden devreden çıkıyor şimdi çlışmıor panel sigortalara baktım sorun yok acaba bunun kaput dışndada bir baglantısımı var arç 97 model 316i

    YanıtlaSil
  12. öncelikle kolay gelsin aracım 97 320i/a/4 modeli otomatik bugün kaloriferini actım cift yönlü klima var dereceleride en sona aldım malesef ısıtmıyor sorun nedir acaba yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalorifer hortumlarının ön kaputunu silecek alt kısımdan geçtikleri 2 adet muslukları var onlar tıkanmış olabilir.. yada işlevini görmüyor olabilir muslukların temizlenmesi sıcak su akışını sağlayacak ve içeri sıcak hava gelmesini sağlayacaktır.klima gazınıza da bir baktırın en azından ölçtürün. saygılar..

      Sil
  13. Enver Bey Merhaba. 95 model e36 3.20 aracım var.Üzerinde çift yönlü analog klima paneli mevcut.Ben çıkma bir dijital klima paneli alsam.analogla değiştirebilirmiyim.Uyum sağlarmı.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Enver Bey merhaba.95 model e36 3.20 aracım var.Üzerinde çift yönlü analog klima paneli var sorunsuz çalışıyor.Fakat görüntü olarak çok hoşuma gitmiyor.Bir djital klima paneli alsam analogla değiştirebilirmiyim.Uyum sağlarmı.Veyada ekstra parça almam gerekirmi.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Enver Bey. 95 model 3.20i/A 4 aracım var.Üzerinde analog çift yönlü klima var ve sorunsuz çalışıyor.Fakat analog klimanın görüntüsünü beğenmiyorum.Bir dijital klima paneli alsam analogla değiştirebilirmiyim.Uyum sağlarmı.extra parça almama gerek olurmu.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Enver Bey. 95 model 3.20i/A 4 aracım var.Üzerinde analog çift yönlü klima var ve sorunsuz çalışıyor.Fakat analog klimanın görüntüsünü beğenmiyorum.Bir dijital klima paneli alsam analogla değiştirebilirmiyim.Uyum sağlarmı.extra parça almama gerek olurmu.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. uyum sağlar kesinlikle.
    tek sıkıntı yapılan masrafa uyum sağlamak biraz zor. hurdacılardan araştır çıkma dijital panel ne kadar? sonra bir elektrikçiye git (BMW ci) mailyet ne olur diye.. eminim vaz geçeceksin..
    bana sorarsan orjinalliği bozma boşver..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam peki sedece bir dijital panel alarak bu işi çözebilirmiyim.Yani başka bir parça almama gerek olacakmı.ve elektrikçi tahmini nekadara yapar bu işi.Şu an mevcut analog panelimin lambaları yanmıyor.Bütün fonksiyonları çalışıyor fakat lambalar yanmıyor.Onunla uğraşmaktansa sadece bir dijital panel alarak bu işi çözmek daha iyi olr diye düşünüyorum.Linteki panel uygun geldi.(http://www.sahibinden.com/listing/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-e36-dijital-klima-paneli-112278740/detail/).Bilgilerinizi bekliyorum.Tekrardan teşekkürler.

      Sil
  18. Enver usta kolay gelsin öncelikle. Bende marmariste yaşıyorum benimde bmw 320 i var 96 model kliması çalışmıyor kimisi kompresör diyor kimisi ön konsolun sökülmesi gerekiyor diyor sizde bu benim işim diyorsunuz siz nerde ikamet ediyorsunuz bana yardımcı olursan sevinirim.0537 360 47 92 AKIN

    YanıtlaSil
  19. mrblar oncelikle yararlı bilgileriniz için tesekkurler ,aracım 96 320i araç dijital klimalı,klima ile sıkıntım yok fakat kalorifer acık iken söför tarafı komple sıcak yolcu tarafı komple(sectiğin bolume gore cam ayak her taraf soğuk) soguk ufluyor,klima acık iken gayet normal her iki taraf soğuk üflüyor kalorifer sorunu ne olabilir

    YanıtlaSil
  20. ustam öncelikle kolay gelsin aracım 97 320ci . gitmediğim elektrikci kalmadı ve hala sorunu bulamadık. arada dijital klimamın sadece gosterge ekranı gidiyor . fakat tuşlarının ışıkları yanıyor ve bastıgımda hıc bi tuş işlemıyor kalorıferımı klımamı açamıyorum. . arada düzeliyor ekranı gelıyor o zaman çalışmaya başlıyor sıkıntı kalmıyor. bunun nedenı ne olabılır sızce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aracınızın ritmini bozan bir elektrik kaçağı var sanırım iyi bir elektrikçi bu sorunu çözer.
      ankaradaysanız sağlam bir elektrikçiye yönlendirebilirim. bilgilerinizi enverbilir@gmail.com adresime mail atabilirsiniz. sıkıntı far açma düğmesinde bile olabilir. iyi çalışmalar.

      Sil
  21. manual klimalı e36 ya dijital taka bilir miyiz sonradan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fethi bey merhaba,
      Önceki konularda bu konu konuşuldu.
      Takılır ancak maliyetli ve orjinalliğin bozulması nedeni ile tavsiye etmedim..

      Sil
  22. Enver bilir
    kardeşim
    benim aracın e36 1994 model
    320ia
    marşbasıyo
    ama çalışmıyor
    çok geç alıyor
    benzin de boğulma gibi bir şey oluyor
    bir anlam veremiyor kıytırık servisleri....
    yardımcı olabilir misiniz 5354161974

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. marşa basıp araç geç çalışıyor ise benzin pompası sıkıntısı aklıma gelir rolenti motoru ve gaz kelebeği takip eder. elektriksel ateşleme yapmıyor ise enjektörlere de baktırılabilir.
      Ankara da ikamet ediyorsanız Şaşmaz TÜM OTO Erkan ustaya gidilebilir. İvedik te BENLİ OTO Özgür ustayı da tavsiye ederim. saygılarımla.

      Sil
  23. günaydın enver bey BMW e36 m52 1996 model araç sahibiyim konuştuğumuz gibi Mobil marka motor yağı ile filitresini değiştirdim.Fakat yağ lambası araba rölantiye binince hala yanıyor gaz verince yağ lambası sönüyor.Araçta nerdeyse 7 litre yağ konuldu konu ile ilgili tecrübelerinizi bekliyorum iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı sorun benimde başıma gelmişti ustalar yağ pompası dediler.
      ve değiştirdim sorun düzeldi. eğer devam etmiş olsaydı rolenti motorunuda değiştirecektim.
      yağ pompası değiştirmem diyorsanız rolentisini biraz yükseltebilirsiniz.. muhtemelen o yağ lambası benzine alınca araç daha düzgün çalışacağı için rolentide ışığı yakmayacaktır.
      dediğim sıralamayı uygulamanız sorunu çözecektir.
      saygılarımla.

      Sil
  24. Mrb ustam 95 3.20i var durup durdugu yerde aku bosaltmaya basladı ortalama 6-7 saatte bitiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 95 320i orijinal MTECHNİK İse tadından yenmez :) BMW den anlayan bir elektrikçide ölçümleri yaptırın muhtemelen bir kaçak var yada sarj dinamonuz çalışmıyor olabilir. akünüzün markası ve ömrü de önemli.. genelde far açma kapama düğmesinde ve Arka bagaj kağağındaki elektrik kablolarında erime ve kaçaklar oluşabilir sorunu hemen çözün derim.
      saygılar.

      Sil
  25. Selam enver ustam bende 98 318is var 7 tus obc var ama senin verdigin bu djital klima kodlari olmuyor dedigin tuslara bastim fakat bi tepki vermiyo nedendir.. bide 18 tus obc takabilirmiyim bu araca tesekkurler

    YanıtlaSil
  26. çalışmadı diyen arkadaşlarla görüşme sonunda yanlış yaptıklarını tespit ettik tekrar yayınladığım notlara uyarak deneyin, belki 318is deki sistem farklı olabilir mi bilmiyorum dediğim gibi 320 ve üstü için denedik oldu.
    saygılar.

    YanıtlaSil
  27. Hocam galiba yanlis yerden size ulastim ford sayfasinda yazdim klima ve kalorifer sorunum vardi...tesekkur eder saygilar sunarim.....

    YanıtlaSil
  28. Selamunaleyküm Enver ustam 97 model 320i m52 motor aracım var. Aracımı 5 ay önce aldığım için önceden kullanılan yağı bilmiyorum fakat Marka Castrol öneriyor benim bu noktada şöyle bir sorum olucak kaç numara yağ kullanmalıyım? Castrol 5w30 5w40 10w60 yardımcı olursanız memnun olurum.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  29. Selamunaleyküm Enver Ustam 97 model 320 i m52 motor aracımı 5 ay önce aldım. Yağ değişimi yapacağım, benden önce kaç numara yağ kullanıldı bilemiyorum. Marka Castrol öneriyor lakin benim bu noktada şöyle bir sorum olacak. Kaç numara yağ kullanmalıyım Kesin bir bilgi edinemedim Castrol 5w30 5w40 10w60 ? yardımcı olursanız memnun olurum.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  30. enver usta e36 arabamda şöyle sıkıntım var dijital klima araç ilk çalıştıgında calısıyor baya bi sonra klima komrösöründen ses gelmeye baslıyor dijital klimada kapanıyor koputu actıgımda motoru stop ettigimde koprösör kasnagı dönmeye çalışıyor yaklaşık beş yada on dakkka kadar kasnak dönmeye calsıyor sorun komprösördemi acaba degiştirsem klima normale dönermi yardımcı olursan sevınırım

    YanıtlaSil
  31. MERHABA USTAM BANADA YARDIMCI OLMANI RİCA EDİYORUM E36 94 MODEL ARACIMDA AKÜ BOŞALIYOR. 3 SAATTE KISA ANLATMAYA CALIŞİM 5 NUMARALI RÖLEYİ SÖKÜNCE AKÜ BOSALMIYOR SOKÜKKENDE MARŞ YAPSAN MARŞ BASIYOR AMA ARAC CALIŞMIYOR BU RÖLE TAKILI ŞEKİLDE AKÜ KONTUROLÜ YAPAN BİR USTA KONTUROL KALEMİ TARZINDA ALETLEN BAKIYORDU LAMBA FUL YANIYOR KONTUROL KALEMİNDEKİ RÖLEYİ SÖKÜNCE SÖNÜYOR KACAK BU RÖLEDEN DEDİ AMA RÖLE NEYE BAGLI BILMEDIGINDEN ELLEMEDİ RÖLE KALŞILIGINDA NEYE YARADIGIDA YAZMIYOR ŞEMADA

    YanıtlaSil
  32. hocam selamlar, 2001 model 3.16i var kalorifer fani calisiyor ama on cama hava vermiyor. Ve eskisi kadar direk olarak da sicak hava uflemiyor..siddeti az olarak hava geliyor ve buda on camda bugulanma yapiyor. ne olabilir acaba sorun hocam? tsk ederiz.. Onur

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, Öncelikle akla gelen kalorifer musluklarının sağlıklı çalışıp çalışmadığına buna bir bakılması lazım. klima ve kaloriferi ayıran musluk var öncelik buna bakmak.
    Sonraki süreçte üfleyen mekanizmada kırık çatlak tıkanıklık var mı ona bakalım. termostat yada termik sorunlarını en sona bırakıyorum. umarım bunlara kadar gelmeden sorun çözülür.
    saygılar iyi günler.

    YanıtlaSil
  34. Bmw 318 i 95 model 97gumruk cikisli yeni aldim kla kayışı yokdediler bunlarin klima soğutması nasıl iyimi kotumu

    YanıtlaSil
  35. Bmw 318 i 95 model 97gumruk cikisli yeni aldim kla kayışı yokdediler bunlarin klima soğutması nasıl iyimi kotumu

    YanıtlaSil

DİJİTAL KLİMANIN GİZLİ KODLARI

Sanırım Bu bilgi 18 tuş Bilgisayarı Olmayanlar için biraz ilaç gibi gelecek KLİMANIZ AŞAĞIDAKİ GİBİYSE