20 Aralık 2017 Çarşamba

BMW E36 SERVİS BAKIM IŞIKLARININ RESETLENMESİ


Merhaba,
Yağ değişimi yada Bakım sonrası resetlenmesi gereken aşağıdaki bakım/servis ışıklarının resetlenmesi (tümünün yeşil yanması) nasıl yapılır kısaca özetlemek istedim.


BMW E36 Servis Lambası Resetleme

Öncelikle bu durum test edilmiştir. farklı yöntemlerle yanlış yapılan işlemler sorunlar doğurabilir buna dikkat edin lütfen.

BU ÇOK BASİT :)


BMW E36 Servis Lambası Resetleme



Gittiğiniz tamircilerde diagnostic cihazının olmaması, ya da acemi bir tamircinin lambayı resetlemeyi bilmemesi yaşanan durumlardır. Bazen de bu işlemi yapmak için 50-100 TL gibi uçuk rakamlar isteyebilirler.
Bugün sizlere BMW E36 kasalarda servis lambası nasıl resetlenir onu öğreteceğim. (Motor arıza lambası ile karıştırmayın!) İşlem çok basittir ve özel ekipmanlar gerektirmez. Sadece bir dakikada reset atabilir ve sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

BMW E36 Servis Lambası Nasıl Resetlenir?

Öncelikle kaputu açın ve OBD bağlantısını bulunuz. Genellikle kaputun önüne geçtiğinizde sağınızda ve amortisör kulesinin arka taraflarında bulunur. Kapağı açtığınızda Pac-Man şeklinde bir deliğin etrafında 20 kadar delik bulunduğunu görürsünüz. Düşük modellerde bu deliklerin bazısı kapalı olabilir fakat sorun değil. Pac-Man'in ağzı aşağı bakacak şekilde tutun. Bizi ilgilendiren 7 ve 19 numaralı deliklerdir.
Elinize bir ataç ya da tel alın. Hiç birşey yapmasanız da olur fakat bazı durumlarda iletkenliği arttırmak için ataçın iki ucunu bir pense yardımı ile bükebilirsiniz. Kontak anahtarını ikinci konuma getirin. İlk olarak atacın bir ucunu 7 nolu deliğe (pin) ardından diğer ucunu 19 nolu deliğe sokun. 4-5 saniye boyunca bekleyin ve çıkarın. Gösterge panelini kontrol ettiğinizde servis lambasının resetlendiğini göreceksiniz.

ERDİNÇ BOZKURT Arkadaşımız da bu konuyu videolu olarak anlatmış emeğine eline sağlık



Bilgiler alıntıdır. bilgi paylaşımı içindir
Teşekkürler
ENVER BİLİR /2018 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DİJİTAL KLİMANIN GİZLİ KODLARI

Sanırım Bu bilgi 18 tuş Bilgisayarı Olmayanlar için biraz ilaç gibi gelecek KLİMANIZ AŞAĞIDAKİ GİBİYSE