11 Aralık 2017 Pazartesi

BMW E36 OBC PIXEL AND BOTTON REPAIR BMW E36 OBC YOL BİLGİSAYARI PİXEL / PİKSEL YADA BUTON TAMİRİ HAKKINDA




1. OBC'yi arabanızdan çıkarın.
Bunu yapmak için, OBC'yi güneş gözlüğü tutacağının üstündeki bir delikten alttan itin / çekin. Bir tornavida kullanmayı daha kolay buluyorum (eğri çizmemeye dikkat edin) OBC'nin yan taraflarında biraz sıkıştırmak için daha sonra buluyorum, sonra alttan itiyorum ve dışarı doğru geliyor.
Aşağıda OBC'nin arabadan çıktığı bir resim var.


2. Ardından, OBC'den arka kapağı çıkarın. Aşağıdaki iki fotoğraf, arka kapağı çıkarmak için içeri itmeniz gereken 4 sekmeyi (OBC'nin üstünde 2 üstte 2) göstermektedir.


3. Kapağın kapalı olduğu OBC'nin arkası aşağıda gösterilmiştir.



OPSIYONEL ADIM ... OBC'den ampulleri çıkarın. Bunu yaptım çünkü daha önce başka bir OBC yaptım, ampullerden biri çalışmadı, sanırım onu salladım. Bunları kaldırmanızı öneririm, ancak tamamen size kalmış.

4. Devre kartı ile birlikte ekran panelini çıkarın. Aşağıdaki iki fotoğraf, paneli ve devre kartını kapağın içinde tutan 2 tırnağı (her iki taraftan birer tane) göstermektedir. Bir taraftaki tırnağı itin, devre kartını geride tutun (devre kartındaki herhangi bir şeyi ezmemeye dikkat edin), ardından diğer taraftaki tırnağı itin ve devre kartını panelle birlikte savrulan çıkartın. Bunu yaparken çok dikkatli ol, ortaya çıkacak, sadece yavaş yavaş yapın




5. Kapağın dışındaki görüntü paneli ve devre kartı.



6. Ardından, ekran panelinin üzerindeki kapağı çıkaracaksınız. Bunu yapmak için, 9 sekmeyi "sıkıştırabilirsiniz" ... 4'ü üstte, 3'ü altta ve 2'si yanda (her iki tarafta bir tane). Aşağıdaki fotoğraflar bu sekmeleri göstermektedir.




7. Kapak kapalıysa, bunu göreceksin. Ekran panelinin (cam veya plastik emin değilim, kontrol etmeyi ummadı), beyaz bir parçaya "bağlayıcı şerit" ile tutuluyor (özür dilerim, buna ne diyeceğime dair ipucum yok), kablonun soyulmaması için çok dikkatli olmanız gerekir. cam panelden veya beyaz plastikten çıkarın, eğer yaparsanız, tekrar bir araya getirmeyi denediğiniz çok eğlenceniz olacak, DEĞİL. Sadece şeridi sağlam tuttuğunuzdan emin olun ... önerim, turuncu şeridi çıkardıktan sonra ve beyaz plakayı devre kartından bükdükten sonra (daha sonra burada bahsettiğim şeyi göreceksiniz) paneli devrenin üzerine getirmeniz yeterlidir devre kartı ve çalışmakta olduğunuz beyaz plastik arasında asılı kalacak şekilde yerleştirin ... (yine fotoğraflarda daha sonra bahsettiğimi göreceksiniz)


8. Bu, konuştuğum portakal şeridi. Yönünü hatırla (turuncu kısım OBC'nin dışına dönük, arka / beyazımsı kısım içeri bakıyor) Bunu şimdilik ayırın.


9. Sonra, beyaz plastiği devre kartından uzağa doğru bükmeniz gerekir. (isteğe bağlıdır ve gerçekten gerekli değildir ancak turuncu parçanın arkasındaki beyaz küçük plastik parçaları da çıkartabilirsiniz. Hiçbir zaman yol bulamadıklarından rahatsız olmazlar. Bazen düşerler, bırakmazlar. sana bağlı)
TAMAM…
Aşağıdaki 1inci fotoğraf beyaz plastik kaplamadaki beyaz küçük plastik parçaları ve aynı zamanda beyaz plastik taşıdığınız yönü çizdim.

İkinci fotoğraf, beyaz plastik geri viraj alabilmek için kaldırılması gereken 2 küçük "parantez" i (ben buna başka ne diyeceğimden bilmiyorum çünkü ona bakacağım) göstermektedir.

3. fotoğrafta kısmen kaldırılan ve döndürülen "köşeli parantezler" nden biri gösterilmektedir. Onları tamamen çıkarıp bir kenara koymanız gerekecek.

4. fotograf, mavi renkte, o gri "parantezleri" tutan küçük vidalar. Bu vidaları çıkarmanız, devre kartını ters çevirmeniz ve "parantez" dışarı kaydırmanız yeterlidir.

4., kırmızı, 5 ve 6 renkli fotoğraflar, beyaz plastiklerin devre kartından ayrılması için basmanız gereken sekmeleri göstermektedir. Bunlar biraz zor. Aşağıdaki nedenlerden dolayı 1 ve 2 işaretledim ... 1. tarafta, çıkıntıyı basmak ve devre kartının köşesini çekmek daha kolay. Sonra devre kartını ortadaki tırnağı temizleyene kadar o köşede tutarak çekin. Daha sonra, köşeyi 1 tutarken, küçük çıkıntıyı temizlemek için köşe 2'den çekip çıkarsınız (4. ve 5. fotoğraftan gördüğünüz gibi, köşe 2 devre kartında bir kesik içerir, bu nedenle çıkıntıyı çekmek zorunda kalmazsınız. yan tarafa doğru çekin ve devre kartını çekin, dedigim gibi yaparsınız ... Daha kolay köşedeki 1 zor işi yaparsınız, ardından köşeyi 2 dışarı çıkarırsınız. Gerçekten bu işin tamamının gerçekleşmesini umuyorum.)

7. fotoğrafta plastik üzerine yapıştırılmış ve devre kartına lehimlenmiş iki metal parça gösteriliyor. Beyaz plastik geri büküldüğünüzde bunlar eğilen parçalar. İşi bittiğinde, yalnızca bir kez geri bükmek için dikkatli olunuz, çünkü ileri geri gidip birşeyi bırakmak istemiyorsunuz. OBC çok yaşlıysa, bu koparsa havya ütüsünü hazırlamak isteyebilirsiniz)

Son olarak, 8. fotoğrafta beyaz plastik kıvrılmış. Kırmızı çizgi, birlikte çalışacağınız alandır

1

2

3
4

5

6
7
8


10. Şimdi eğlenceli bölüm. Bu düzeltmedeki tüm fikir, mevcut "minderi" yenisiyle değiştirmek ya da mevcut "minderi" kalınlaştırmaktır. Bunun nedeni, "yastık" "bağlayıcı şeridi" beyaz plastik üzerindeki konektörlere itmesidir ve bu bilgisayardan ekran paneline piksellerin nasıl iletildiğidir. Zamanla, "konektör bandı" bazı noktalardaki tutamağını kaybeder ... böylece TEMP düğmesine bastığınızda piksel gösterilmez. Neyse ...
Yapılması gereken işin 4 fotoğrafı yayınladım ve talimatları yazarken 1., 2., 3. ve 4. olarak onlara değineceğim ...

Özür dilerim, 2. fotoğrafta görebileceğiniz eski "yastık" fotoğrafını çekmedim (kaldırırken parçaladım)

İlk fotoğraf, eski "minder" yerine konan 3M bandı gösteriyor. Kaset, beyaz plastik üzerine bantlanmış olmak üzere birbirine bantlanmış 2 şerittir. 3. ve 4. fotolardaki küçük diyagramlarımda gördüğünüz gibi kenar boyunca uzanan büyük plastiklerde 2 plastik şerit bulunduğundan, yeni "yastığı" nereye koyacağınızı kolayca bulacaksınız. OBC'nin dışına çıkan "MASA", gerçekten kurban edilmediğiniz sürece, onunla geçinemez.

(Daha önce de söylediğim gibi kasetiniz yeterince ince ise, mevcut "yastık" üzerine bir bant şerit koyabilir ve aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Şemadaki fotoğraflarda mevcut yastıklarınkinden daha kısa olduğunu göreceksiniz kenarındaki tüm yolu etkileyen büyük bir plastik tabaka "konektör şeridi" plastik tabla seviyesinde, bu yüzden ideal olarak bir plastik yuvadan biraz daha küçük, biraz küçük bir minder istiyorum. kötü çünkü devre köşeleri daha sıkı olduğu için dışarıya doğru eğilecek ve muhtemelen daha fazla piksel kaybedersiniz. Benimki biraz daha yüksek ve ilk OBC'yi arabaya bağladığımızda ortadaki pikseller bir a. küçük kötü, ama bir kereliğine yere koydum, orta kalıplama ile bir araya getirildi ve son fotoğraflarda göreceğiniz gibi her şey mükemmel sonuç verdi)

Açık bir çekimi yakından alamadığım için fotoğraflar biraz karmaşık olabilir, ancak OBC'ye baktıktan sonra her şeyi anlayacaksınız.
1
2
3
4
Eh ... Bitti !!! Yeni "yastığı" eski yerine koyduktan veya "mod" a koyduktan sonra, söylediğim gibi o sekmeden daha yüksek olmadığından ve gitmeye iyi geldiğinden emin ol. Her şeyi, ayırmak için yaptığınızın tersine birlikte geri koyun.
Beyaz plastik arkaya doğru bükülmeli ve devre kartı içine kırpınız.
Gri "parantezler"
Beyaz plastik parçaları geri takın (eğer çıkardıysanız)
Turuncu parçayı doğru şekilde geri koyun
Ekran panelini katlayın
Küçük kapağı ekran panelinin arkasına koyun
Ampulleri geri koy
Devre kartını ve ekran panelini tekrar plastik kapağa yapıştırın
Arka kapağı takın veya gerekirse DIY diyalog kutusuna gidin

10. Sonunda ... tüm "piksel" lerle birlikte "yeni" OBC'nin keyfini çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DİJİTAL KLİMANIN GİZLİ KODLARI

Sanırım Bu bilgi 18 tuş Bilgisayarı Olmayanlar için biraz ilaç gibi gelecek KLİMANIZ AŞAĞIDAKİ GİBİYSE